KUCHARZ/KUCHARKA Haren (Ems) oferta pracy Ferienzentrum Schloß Dankern
Pewne i sprawdzone place zabaw.Stanowisko: KUCHARZ/KUCHARKA
Wynagrodzenie: od 10,5 EUR
Zakres obowiązków: - praca w charakterze kucharza w głównej restauracji: w godzinach 8.00 -11.00 bufetu śniadaniowego, a dań restauracji a-la- carte w godzinach 12.00-21.30- w każdy wtorek i czwartek przygotowanie dań do bufetu samoobsługowego- przygotowywanie sałatek, dań głównych, zup - w razie potrzeby gotowanie dań bezglutenowych, wegetariańskich, bezlaktozowych itp. - codzienna kontrola zapasów- składanie zamówień towaru na restauracje i przyjmowanie go z magazynu głównego- przestrzeganie norm żywności HACCP
Data publikacji: 2018-01-22
Lokalizacja: Haren (Ems) ()
Pracodawca: Ferienzentrum Schloß Dankern
Ta oferta pracy może już nie być aktualna!
Oferta pracy pochodzi z Powiatowego Urzędu Pracy.
Miejsce pracy: 49733 Haren (Ems) , NiemcyRodzaj obowiązków na tym stanowisku pracy: Zakres obowiązków
Zakres obowiązków:
- praca w charakterze kucharza w głównej restauracji: w godzinach 8.00 -11.00 bufetu śniadaniowego, a dań restauracji a-la- carte w godzinach 12.00-21.30- w każdy wtorek i czwartek przygotowanie dań do bufetu samoobsługowego- przygotowywanie sałatek, dań głównych, zup - w razie potrzeby gotowanie dań bezglutenowych, wegetariańskich, bezlaktozowych itp. - codzienna kontrola zapasów- składanie zamówień towaru na restauracje i przyjmowanie go z magazynu głównego- przestrzeganie norm żywności HACCP
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę na czas określony
Liczba godzin pracy w tygodniu: 40
Rodzaj wynagrodzenia: Wynagrodzenie brutto
Wysokość wynagrodzenia brutto: od 10,5 EUR
System wynagradzania pracowników na tym stanowisku: Czasowy ze stawką godzinową
Czy pracodawca zapewnia zakwaterowanie?: 1
Nazwa stanowiska: KUCHARZ/KUCHARKA
Miejscowść, w której pracownik będzie pracował: Haren (Ems)
Państwo, w którym pracownik będzie pracował: Niemcy
Zawód: kucharz*
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę
Wysokość wynagrodzenia i typ stawki: od 10,5 EUR/godz
warunkiPracyIPlacy_dodSwiadczenia:
- pracodawca organizuje zakwaterowanie – koszt 250 Euro/ os./ miesiąc- 30 % rabatu na wyżywienie w godzinach pracy- darmowe napoje dla pracowników- pracodawca organizuje i opłaca dojazd do Niemiec – transport busem Sindbad (nie organizuje i nie opłaca podróży powrotnej)- przy pełnym etacie przysługują 2 dni urlopowe na miesiąc (w sumie 16 podczas trwania 8-miesięcznej umowy)
warunkiPracyIPlacy_dodInfoCzasPracy:
Czas trwania umowy: na czas określony – max. do 30.11.2018Liczba godzin tygodniowo:42; 169 godzin/miesiąc- mile widziane pary- minimalny czas zatrudnienia to 3 miesiące- możliwość ponownego zatrudnienia w przyszłym roku
warunkiPracyIPlacy_informacjeOLokalizacji: siedziba główna
Data rozpoczęcia pracy: 12.03.2018
Data zakończenia pracy: 30.11.2018
Wymagane wykształcenie dla kandydatów na to stanowisko: zasadnicze zawodowe
wymagania_wymaganiaPozadane_jezyki_0:
niemiecki, w mowie - podstawowy, w piśmie - podstawowy
Dodatkowe informacje odnośnie wymagań dla kandydatów na to stanowisko:
• Wykształcenie: wymagane w zawodzie kucharz • Doświadczenie zawodowe: wymagane na podobnym stanowisku • Znajomość języków: niemiecki – podstawowy• Motywacja, umiejętność pracy w zespole, przyjazne nastawienie do klienta, schludny wygląd, odporność na stres, niezawodność, gotowość do pracy w weekendy i święta
Wymagania odnośnie stażu pracy: lata: 1
Nazwa pracodawcy: Ferienzentrum Schloß Dankern
Sposób aplikowania: do doradcy EURES z EOG
Nazwa urzędu publikującego ogłoszenie o pracę:
Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy Filia we Wrocławiu
Adres pracodawcy:
Tel. Do Doradcy EURES: p. Joanna Cecka: 71 397 43 11 Tel. Do pracodawcy (kontakt po polsku) – p. Agnieszka Tomasiewicz: 0049 593 24 909
Język aplikacji o pracę: polski
Wymagane dokumenty aplikacyjne: CV ze zdjęciem
Sposób przekazania dokumentów aplikacyjnych:
Na adres e-mail: joanna.cecka (at) dwup.pl W tytule maila prosze wpisać „kucharz – Schloss Dankern“Lub pocztą tradycyjną na adres:Dolnośląski Wojewódzki Urząd PracyFilia we WrocławiuWydział EURESAl. Armii Krajowej 5450-541 Wrocław Z dopiskiem „kucharz – Schloss Dankern”
Typ podmiotu pracodawcy: UP
Profil działalności pracodawcy:
Jeden z największych ośrodków rekreacyjno-wypoczynkowych w Niemczech. Park rozrywki Schloss Dankern (Pałac Dankern) to miejsce będące synonimem relaksu i dobrej zabawy. Sercem obiektu jest zabytkowy zamek na wodzie i jezioro Dankern. Znajduje się w mieście Haren, położonym nad rzeką Ems, w kraju związkowym Dolna Saksonia (północno-zachodnia część Niemiec, niedaleko granicy z Holandią). Park rozrywki Schloss Dankern zajmuje powierzchnię 200 hektarów i posiada ponad 200 różnych atrakcji. Wybór jest naprawdę duży, bo znajdziemy tutaj zjeżdżalnie, ścianki wspinaczkowe, karuzele, lodowisko, a nawet basen z piaszczystą plażą. Istnieje możliwość uprawiania różnych sportów, takich jak tenis ziemny i stołowy, badminton czy jazda na rolkach. Dodatkową atrakcję stanowią rowery wodne, kręgielnia oraz park linowy. Dostępne jest również kino oraz dyskoteka dla dzieci.
Dodatkowe informacje dotyczące aplikowania:
W przypadku uzbierania grupy kandydatów, pracodawca planuje odbycie rozmów kwalifikacyjnych we Wrocławiu. Kandydaci zostaną poinformowani o godzinie i miejscu spotkania.
Oferta zgłoszona przez:
Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy Filia we Wrocławiu
Liczba wolnych miejsc pracy na to stanowisko pracy: 5
Liczba wolnych miejsc pracy dla osób niepełnosprawnych: 0
Zawód wykonywany przez pracownika: kucharz*
Data ostatniej aktualizacji oferty pracy: 22.01.2018
Data dodania oferty pracy: 22.01.2018
Oferta pracy ważna do: 23.02.2018
Data przyjęcia oferty pracy: 22.01.2018
Typ oferowanej pracy: Oferta pracy
zagranicznaEures: 1
rodzajOferty_1: EURES
Podobne oferty pracy
administrowanie, prowadzenie czynności załadunku, prowadzenie dokumentacji
WELET EUROPA Sp.Z.0.0. - 2016-12-08 - Maszewo (zachodniopomorskie)
prowadzenie baru piwnego wraz ze sporządzaniem potraw z zakresu małej gastronomii, obsługa klienta
kontakt przez PUP - 2017-03-17 - Starachowice (świętokrzyskie)
przygotowywanie homos, kebab, falafel. Przygotowywanie surówek.
kontakt przez PUP - 2018-03-13 - Białobrzegi (mazowieckie)
Staz dla osoby do 29 rż. zarej. w tut. Urzedzie posiad. II profil pomocy i spełn. kryteria projektowe. Godziny odbywania stażu od 8:00 do16:00. 1.Zapoznanie się z programem stażu, przepisami, statutem i regulaminami w tym: przeszkolenie z zakresu BHP i ppoż., zapoznanie z programem stażu i omówienie zakresu zadań zawodowych wykonywanych przez stażystę, zapoznanie z Regulaminem Pracy2.Zapoznanie pracownika z miejscem pracy, w którym będzie odbywał staż3.Zapoznanie z obowiązkami stażysty4.Zapoznanie z rodzajem posiłków sporządzanych w kuchni:- potrawy dla wychowanków Świetlicy Profilaktyczno-Wychowawczej- potrawy dla uczniów szkół podstawowych i średnich- potrawy dla osób starszych- potrawy wydawane z okazji organizowanych imprez okolicznościowych 5.Sporządzanie potraw z mięsa, drobiu, ryb, sporządzanie potraw jarskich.6.Przygotowanie deserów, napojów zimnych i gorących oraz przystawek i prostych dań7.Zapoznanie z zasadami i wdrażanie do przestrzegania norm żywieniowych zalecanych przy sporządzaniu posiłków w zależności od grup odbiorców dla której są przeznaczone8.Uczestnictwo w codziennym pobieraniu prób żywieniowych i zapoznanie z zasadami prawidłowego przechowywania prób9.Stosowanie norm i zasad zawartych w księgach HACCP10.Uczestnictwo w przygotowaniu jadłospisów11. Dbanie o racjonalne i prawidłowe porcjowanie posiłków12.Udział w przygotowywaniu posiłków13.Nauka samodzielnego przygotowywania posiłków pod nadzorem szefa kuchni14.Wydawanie posiłków przygotowywanych w kuchni. 15.Przeszkolenie w zakresie przestrzegania wszelkich zaleceń kontroli sanitarnej16.Utrzymywanie czystości w pomieszczeniach użytkowych kuchni, zaplecza kuchennego, Sali klubowej. 17.Dbałość o punktualne przygotowywanie posiłków
kontakt przez PUP - 2019-02-20 - Kolbuszowa (podkarpackie)
DO UZGODNIENIA
MARAND ANDRZEJ MARCZYDŁO - 2016-07-20 - Zaczernie (podkarpackie)
- Przygotowywanie dań w zakresie kuchni polskiej. Kierowanie pracą pomocników. Obsługa urządzeń kuchennych np. kuchni, patelni, taboretu, frytkownicy. Obsługa pieca konwekcyjno-parowego (oferujemy przeszkolenie). Dbanie o właściwą jakość posiłków, smak, wygląd, wielkość porcji. Dbanie o czystość i porządek kuchni.- Wynagrodzenie: 2000 zł/brutto. Praca na umowę o pracę na początek na okres próbny do trzech miesięcy. Praca w pełnym wymiarze czasu pracy.- Praca: 7:00-15:00. Doświadczenie NIE jest wymagane - osoba do przyuczenia.
kontakt przez PUP - 2017-05-12 - Katowice (śląskie)
przygotowywanie posiłków
kontakt przez PUP - 2018-02-07 - Kurnos Pierwszy (łódzkie)
-
FIRMA TURYSTYCZNO-HANDLOWA "ORKA" RADOSŁAW JAKUB KMITA - 2015-11-30 - Trzęsacz (zachodniopomorskie)
Praca na stanowisku pomocnik elektromontera
ELEKTRO- INSTAL Rzepecki Stepczuk Spółka Jawna Chełm - 2018-10-16 - Chełm (lubelskie)
Kucharz
kontakt przez PUP - 2016-02-02 - Tarnobrzeg (podkarpackie)
Obróbka wstępna surowców, przygotowywanie gotowych potraw.
kontakt przez PUP - 2017-04-12 - Mińsk Mazowiecki (mazowieckie)
przygotowywanie potraw zgodnie z przepisami, krojenie i przygotowywanie półproduktów, dbałość o czystość stanowiska pracy, estetyczne wydawanie potraw
kontakt przez PUP - 2018-07-16 - Ustroń (śląskie)
przygotowanie posiłków kuchni tureckiej, wypiek pieczywa wg przepisu, wyrób sosów wg przepisu, utrzymanie czystości na stanowisku pracy, doświadczenie jako kucharz kuchni tureckiej, dyspozycyjność ze względu na dni pracy do uzgodnienia; godz.pracy: I zmiana 12:00 do 20:00, II zmiana 15:00 do 23:00
kontakt przez PUP - 2018-02-08 - Zawadzkie (opolskie)
Sprzątanie terenów wspólnot mieszkaniowych (klatki schodowe, sprzątanie terenów przyległych, koszenie trawników). Możliwe dźwiganie: kobiety do 10 kg, mężczyźni do 15 kg. Praca stała w Kołobrzegu w godz. 7-15.
TECHNICZNA OBSŁUGA NIERUCHOMOŚCI ŁAZARCZAK, WIOLETTA KRZEMIŃSKA-ŁAZARCZAK - 2018-07-19 - Kołobrzeg (zachodniopomorskie)
OFERTA PRACY Z PROGRAMU ZATRUDNIENIE OSÓB DO 30 ROKU ŻYCIA. Obróbka wstępna warzyw, owoców, mięsa oraz ryb. Pomoc w przygotowywaniu dań mięsnych, rybnych oraz deserów. Miejsce pracy: Bufet Pracowniczy, ul Grunwaldzka 108, Rumia.
Firma Produkcyjno-Handlowo-Usługowa ABRO - 2016-08-08 - Rumia (pomorskie)
przygotowywanie posiłków, dbanie o higienę, wydawanie posiłków
ADKL-GOLD AGNIESZKA WŁODARCZYK -RYBAK - 2017-08-21 - Słubice (lubuskie)
Przygotowywanie posiłków w restauracji hotelowej oraz kreowanie karty menu.
kontakt przez PUP - 2017-10-03 - Kraków (małopolskie)
Kucharz
SZPITAL WOJEWÓDZKI W POZNANIU - 2017-05-15 - Poznań (wielkopolskie)
zgodnie z programem stażu
kontakt przez PUP - 2016-02-24 - Wierzbna (podkarpackie)
Przygotowanie pizzy, dbanie o porzadek na stanowisku pracy
kontakt przez PUP - 2017-06-06 - Łódź (łódzkie)
przygotowywanie dań ala carte i przygotowywanie posiłków na przyjęcia okolicznościowe .MIEJSCE PRACY: Rezydencja Alabaster, Rzeszów ul. Stafieja 8.cv z zaznaczeniem stanowiska pracy prosimy kierować na adres e-mail : praca (at) alabaster.rzeszow.pl .zastrzegamy sobie prawo kontaktu wyłącznie z wybranymi kandydatami .
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO USŁUGOWO ROZRYWKOWE FANCOM JANUSZ KRUPA - 2017-06-01 - Rzeszów (podkarpackie)
Przygotowywanie potraw według karty menu
kontakt przez PUP - 2017-04-03 - Nałęczów (lubelskie)
przygotowywanie potraw kuchni włoskiej
kontakt przez PUP - 2017-03-09 - Głogów Małopolski (podkarpackie)
PRZYGOTOWYWANIE DAŃ Z ORYGINALNYCH PRZEPISÓW KUCHNI WIETNAMSKIEJ,ZAMAWIANIE PRODUKTÓW OD DOSTAWCÓW POCHODZENIA WIETNAMSKIEGO,PROWADZENIE NEGOCJACJI Z KONTRAHENTAMI Z WIETNAMU
TOMAN HOANG NGUYEN TIEN - 2018-06-26 - Pionki (mazowieckie)
przygotowywanie pełnej konsumpcji przy użyciu specjalnych urządzeń
kontakt przez PUP - 2016-06-08 - Złotów (wielkopolskie)
Minimum 1 rok udokumentowanej pracy w kuchni na stanowisku kucharz. Umowa na 3 miesiące z możliwością przedłużenia; równoważny system czasu pracy
IMPEL CATERING COMPANY Sp. z o. o. , Sp. Komandytowa - 2017-07-28 - Słupsk (pomorskie)
wg programu stażu
kontakt przez PUP - 2017-03-17 - Pisz (warmińsko-mazurskie)
Przygotowywanie posiłków typu kebab i grill, dbanie o ekspozycję i ogólną prezentację dań
AUTO-FINANSE MICHAŁ NAWROCKI - 2017-04-06 - Bydgoszcz (kujawsko-pomorskie)
Przygotowanie dań kuchni wietnamskiej pod nadzorem wietnamskiego szefa kuchni
kontakt przez PUP - 2018-06-27 - Leszno (wielkopolskie)
zgodnie ze stanowiskiem, wyształcenie średnie zawodowe kierunkowe(gastronomiczne), doświadczenie zawodowe: min. 2 lata na w/w stanowisku, umiejętności: regionalne potrawy ukraińskie,kuchnia myśliwska. Ogólny zakres obowiązków: przygotowywanie posiłków, dbałość o stanowisko pracy, znajomość ziół, warzyw i innych produktów stosowanych w kuchni, obsługa zaawansowanego technologicznie sprzętu kuchennego, wykonywanie potraw kuchni ukraińskiej.
kontakt przez PUP - 2016-01-19 - Lublin (lubelskie)